Cremă fără uleiuri vegetale

By

Astazi vreau sa va arat cum sa creati o crema fina, naturala cu uleiuri esentiale, care intra rapid în piele.

Eu am încercat-o deja si este superba! Se poate folosi si ca lotiune de corp si se poate face orice combinatii de uleiuri esentiale doriti voi.

Aveti nevoie de:

  • 8 gr temulgator (un emulgator, eu l-am comandat de aici )
  • 90 ml apa
  • 15 picaturi de biokons (conservant natural din plante – altfel crema nu ar tine, astfel este 6 luni valabila)
  • 15 picaturi de ulei esential de lavanda (puteti face ce amestecuri doriti)

Se cântareste temulgator într-un paharel

 

Într-un alt pahar se pune apa, apoi se pun amandoua paharele intr-un vas cu putina apa, ca în poza de mai jos si se lasa sa se dizolve emulgatorul.

 

 

Dupa ce sa topit, se scot paharele din vas si se mixeaza 5 secunde, apoi se toarna apa peste emulgator si se mixeaza inca 15 secunde, apoi se amesteca cu codita de la o lingurita pana devine umpic cremoasa, ca o lotiune. Abea acum dupa ce sa mai racit se introduc uleiurile esentiale si biokons si se mai amesteca pana se omogenizeaza.

 

Aveti nevoie de un recipient de aprox. 100 ml care va fi dezinfectat cu alcool înainte de a introduce crema. Dupa 1-2 zile crema se va mai întari putin. Nu uitati sa îi dati un nume si puteti scrie si data pe eticheta, astfel sa aveti o idee cand expira.

 

Crema este foarte simplu de facut si este foarte naturala, intra rapid în piele. Valabilitate max 6 luni.

Am intitulato L’augusta. De ce? De la denumirea în limba latina “lavandula angustifolia”. Sper ca v-am convins 🙂

Am folosit doar lavanda pentru ca mi-am dorit doar un miros si are efect de regenerare pentru arsurile solare si nu numai – pentru orice piele începând de la bebe si pâna la adânci batrâneti 🙂 Sa nu uitam ca aromaterapia si-a pus bazele în Europa printr-o explozie în laborator a chimistului francez Gattefosse din care au rezultat arsuri grave pe mâini si fata. Întâmplator el avea la îndemâna un castron cu ulei esential de lavanda si astfel si-a introdus mainile în acel castron, apoi a urmat o întreaga terapie cu acest ulei minunat, parfumat si natural în care el si-a regenerat pielea.

Am mai creat o crema mai complexa cu mai multe uleiuri pentru regenerare, printre care tamaie, palmarosa, patchouli, geranie, seminte de morcovi, vetiver si amore. Amore este un amestec de multe uleiuri regeneratoare pe care l-am primit la Beauty School in Frankfurt anul trecut, miroase superb!

 

Aici am salvat cateva informatii despre uleiul amore

 

Daca va apucati de lucru, as fi bucuroasa sa vad si creatiile voastre si sa povestiti cat de benefice au fost 🙂

 

va doresc o vara calduroasa,

We also recommend

No Comments

Leave a Reply