Îarba de grâu, izvor de sanatate – de Ann Wigmore

By

Astazi vreau sa scriu din aceasta carte un mesaj pentru voi dragi cititori, cu multe informatii sanatoase care va vor fi de folos. Chiar daca esti sanatos, ai nevoie de iarba de grau si în cotinuare ai sa vezi de ce.

Eu folosesc de 6 ani iarba de grau pentru mine si familia mea, cu pauze, si avem rezultate foarte bune, cum ar fi la analizele de sange, dupa 6 luni de consum de iarba verde sub forma de pulbere in sucuri, doctorul de casa ne-a intrebat ce mancam si daca facem sport de performanta pentru ca analizele au iesit foarte bune ca si la un sportiv de performanta, dar noi nu faceam sport. Ne-a spus ca celulele rosii sau dublat si putem sa dam si la altii 😊 si toate rezultatele au fost foarte bune, desi nu am avut probleme de sanatate.

“Faptul ca sucul obtinut din iarba de grâu a devenit unul dintre cele mai recunoscute suplimente alimentare naturale din lume în cadrul persoanelor care traiesc un altfel de stil de viata sanatos printr-o nutritie naturala, nu este deloc o simpla întâmplare, deoarece contine într-o concentratie fara precedent mineralele vitale, enzime, aminoacizi, vitamine si clorofila.

În Institutul pentru Sanatate Hippocrates, fondat de catre Ann Wigmore si Viktoras Kulvinskas, sucul obtinut din iarba de grâu se foloseste înca din 1963 si rezultatele obtinute dovedesc eficienta acestuia, ca o componenta a terapilor medicale, deoarece continutul bogat în substante active hraneste si detoxifiaza celulele corpului nostrum.

În zilele noastre din ce în ce mai multe persoane constientizeaza si înteleg faptul ca organismul uman este un sistem care se auto-vindeca si se regenereaza, iar energiile vitale provin în primul rând din alimentele consumate.

Va invit în continuare sa cititi ce scrie Ann Wigmore, cum s-a vindecat ea cu suc din iarba de grâu.

 

 

 Iarba de grâu – calea catre sanatate si frumusete maxima

 

Calcam pe ea, ne asezam pe ea, o tundem o data pe saptamâna în timpul verii si încercam sa strecuram bile albe prin niste gauri facute în ea, dar gândul de a manca iarba ni se pare absurd. Daca nu a-ti vizitat Institutul de Sanatate Hippocrates, atunci probabil ca nici nu a-ti încercat sa beti vreodata suc din iarba de grâu.

În aceasta carte sper sa va pot convinge sa folositi iarba de grâu si produsele obtinute din ea ca alimente, medicamente sau tonice generale pentru diverse afectiuni. Daca suferiti de sindrom de oboseala cronica, sinuzita, ulcere sau boli mai grave cum e cancerul, clorofila ierbii de grâu extrasa din muguri de iarba de grâu de 7 zile te poate ajuta acolo unde alte medicamente au esuat. Sigur, nimic nu poate înlocui o terapie cu muzica, exercitii si atitudine pozitiva pentru a ramâne în forma. Dar iarba de grâu îti poate da energie si putere pentru a putea avea un control mai bun asupra sanatatii proprii.

Clorofila, sucul verde al ierburilor, a fost apreciata înca din cele mai vechi timpuri. Iarba a fost folosita în medicina populara ca un remediu de oamenii din toata lumea. În timpul Primului Razboi Mondial am început sa învat despre proprietatile ei tamaduitoare. Bunica mea folosea ierburi pentru a vindeca ranile soldatilor în orasul European unde m-am nascut. M-am mutat în America pentru a trai alaturi de parintii mei cand eram înca un copil. Dar numai 30 de ani mai târziu, în cursul anilor ’50, atunci când am început sa am probleme de sanatate, mi-am amintit despre bunica mea si felul în care ea folosea ierburile.

Mi-am început experimentele folosind iarba de grâu la animale. Iarba de grâu s-a dovedit a fi usor de cultivat si având cel mai rapid ritm de crestere dintre toate tipurile de iarba.

Dupa cateva saptamâni de analiza chimica s-a descoperit ca iarba de grâu contine multi nutrient vitali care pot servi ca factori regenerativi si protectori în sanatatea omului.

Propriul meu corp era slabit si bolnav dupa 20 de ani de viata si alimentatie specific americane. La câteva saptamani dupa ce am început sa mestec si sa storc fire proaspete de iarba de grâu, sa consum muguri si verdeturi, o colita ulceroasa cu care ma luptam de luni de zile a început sa se vindece.

Nivelul de energie a crescut si m-am simtit din nou bine. Am stiut ca iarba de grâu a fost un puternic tonifiant pentru corp. Pentru a-mi demonstra mie însami ca ii poate ajuta si pe altii am început sa livrez suc proaspat din iarba de grâu la mai multi imobilizati la pat si vârstnici din cartierul unde locuiam. Am fost uimita de rezultate. În câteva saptamâni doar, toti au fost in stare sa paraseasca patul si au devenit mai activi decât fusesera în ultimii ani.

 

Sunt convinsa ca multe din bolile de care suferim astazi sunt aduse de lipsa de vitalitate din alimentele pe care le consumam. Multe din mâncarurile americanilor sunt excesiv de tratate termic si pe jumatate moarte (de exemplu: 100% din enzimele alimentare sunt distruse prin gatire). Sucurile sunt pline de zahar, alcool sau stimulant care confera o energie iluzorie ce dispare repede pe masura ce orele trec. Spre deosebire de acestea, nutrientii din iarba de grâu si muguri, legume verzi, fructe, nuci, seminte si preparate ale Institutului Hippocrates ce sunt facute plecând de la acestea nu sunt distrusi prin procesare termica. Aceste alimente vii pot reda vigoarea si energia unui corp obosit si slabit.

Pe parcursul anilor, Institutul Hippocrates din Boston a fost martorul transformarii oaspetilor nostrii: sosesc epuizati si distrusi, apoi se întorc acasa vitalizati si plini de energie.

O analiza a sângelui recoltat de la mai mult de 200 de oaspeti ai Institutului Hippocrates înainte si dupa un program de 2 saptamâni, a conferit un suport stiintific observatiilor noastre. Sângele a fost detoxificat iar sistemul imunitar întarit. Aceste schimbari au dus la cresterea energiei si îmbunatatirea capacitatii de a lupta si vindeca bolile.

Iarba de grâu este nu numai sanatoasa, ea este usor de cultivat si de folosit. Cu o mâna de seminte de iarba, niste apa, o tava cu câtiva centimetri de pamânt si un capac va puteti creste iarba de grâu singuri în numai 7 zile, la un cost de aproximativ 10 centi /tava. Daca nu va puteti cultiva singuri iarba, atunci o puteti cumpara de la cineva care face asta deoarece exista astfel de locatii în aproape toate orasele mari (din Statele Unite, acum si în Romania).

 

 

O tava de iarba de grâu produce între 200 si 350 ml de suc (în functie de dimensiunile tavii). Odata obtinut acest suc (un consum între 30 si 120 ml odata e suficient), tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de proprietatile lui este sa-l beti. Unora le place gustul, dar, chiar daca nu va place la început, va va placea felul în care va veti simti dupa câteva minute – si chiar multe ore dupa aceea.

Sucul poate fi folosit ca tratament al parului lipsit de stralucire si vigoare sau ca un astringent si produs de curatare a tenului. Câteva picaturi în  nara va va desfunda sinusurile si câtiva mililitri în cada de baie va va stimula circulatia sangvina de la nivelul pielii si va va conferi o stralucire calda. Dar asta nu e totul. Asa cum prea bine îmi aminteam din copilarie, iarba de grâu poate ajuta la vindecarea mai rapida a taieturilor, loviturilor si la eliminarea toxinelor din organism.

Cine poate beneficia de acest produs? Toata lumea. Sunteti supraponderal sau subponderal, aveti tendinta la anemie sau va este frica de cancer, iarba de grâu va poate ajuta.

De la barurile de sucuri din California si pâna la Spa-urile din New York, iarba de grâu devine unul dintre cele mai cautate suplimente alimentare. Dupa ani de experienta în lucrul cu iarba de grâu, am convingerea ca daca începeti sa folositi suc proaspat din iarba de grâu într-un mod regulat, veti câstiga un plus de energie, un fizic mai armonios, un ten îmbunatatit si o stralucire în ochi. Si sper ca uzul ierbii de grâu va îndruma lumea medicala catre un studiu mai aprofundat asupra acestui nutrient si medicament valoros.” (text preluat din cartea lui Ann Wigmore).

Vreau sa mai adaug, ca, Ann a fost vindecata de cancer cu sucul din iarba de grâu la vârsta de 50 de ani când parul era carunt, iar în timp peste ani  sa vindecat de cancer, la vârsta de 76 de ani culoarea parului ia revenit ca în copilarie si avea energia aceea de copil – spunne ea în cartea ei.

 

De obicei iarba de grâu o folosesc în suc pentru ca sa nu simt gustul puternic de iarba si am sa va fac câteva poze. Iarba de grâu o cumpar pulbere bio de pe amazon.

O pastrez in borcan închis la culoare, ferita de lumina.

 

 

Într-un pahar de suc pun o lingurita de iarba. La început puneti maxim jumatate de lingurita la un pahar sau chiar mai putin pana va obisnuiti cu gustul.

 

 

Eu amestec iarba în suc cu un tell mic din metal sau lemn.

 

 

Si cam asa arat sucul meu de portocale cu iarba de grâu, s-a colorat în verde. De când sunt aromaterapeut obisnuiesc sa pun cateva picaturi de ulei/uleiuri esentiale in suc. De data asta am ales Slique Essence . Într-un pahar cu suc se pot pune de la 1 – 5 picaturi sau mai multe în functie de ce beneficii se doreste.

 

 

Va doresc multa sanatate!

 

cu drag

We also recommend

No Comments

Leave a Reply