Uleiul esential de trandafir

By

Uleiul reginelor!

Denumire botanica: rosa damascena

Familia botanica: Rosaceae

Tara de origine: Bulgaria, Turcia, Iran, India

Partea de planta folosita: petale/flori

Metoda de extractie: distilare cu abur

 

Ca acest ulei sa se poata distila, trebuie recoltata o cantitate inimaginabila de flori de trandafir, înainte de rasaritul soarelui. Acest ulei este bine cercetat, se cunosc peste 400 de ingrediente, a caror parte depinde de procesul de fabricatie.

Acest ulei essential (în engeza Rose Otto) are effect pentru si în toate situatiile vietii, apartine fiecarei farmacii de acasa. Se foloseste pentru infectii, inflamatii, dureri în corp, nervi suprasolicitati, stres si de asemenea este iubit în uleiurile pentru masaj. De asemenea, exista o utilizare si pentru dereglari sexuale. Are efect special pentru pielea delicata a copiilor, pentru pielea uscata/deteriorata si pentru ultimele clipe ale vietii.

Uleiul esential de trandafir bulgar este foarte diferit de uleiul esential din trandafir marocan prin tipul de chimie pe care le contin. Ele au o culoare si aroma diferita, de asemeni si un efect terapeutic de neegalat.

Are efect antiinflamator, antioxidant, protector al ficatului, relaxant, antidepresiv, pentru cancer, acnee, riduri, vergeturi, piele iritata si uscata, dureri, infectii si inflamatii ale gâtului, conjunctivita, ochi rosii si uscati sau iritati, pentru ridicarea energiei, anxietate. Ajuta la gasirea balantei si armoniei în corp (reglarea hormonilor).

Pentru a obtine 1 litru de ulei esential de trandafir, este nevoie de minim 5000 kg de flori/petale pentru distilare. De aceea întotdeauna uleiul de trandafir va fi un ulei foarte costisitor.

Amestec pentru eliberarea depresiei:

3 picaturi de ulei esential de trandafir

2 picaturi de ulei esential de ylang ylang

1 -2 picaturi de ulei esential de lamâie sau portocale

Acest amestec se pune în difusser si se lasa timp de 60 de minute. Se repeta de 4 ori pe zi timp de mai multe zile.

 

 

va doresc zile parfumate!

cu drag

We also recommend

No Comments

Leave a Reply